fallback

Цените по морето падат, и то в пика на сезона. Стотици оферти за нощувки "-50%" се появиха в сайтовете за колективно пазаруване, пише „Стандарт“. Четиризвездни хотели пък предлагат 10% отстъпка при записване "в последната минута".

 

С по-евтини нощувки и пакети туристическите босове се надяват да запълнят хотелите си. Сега всяко пето легло на юг от Бургас е празно, което е нечувано за края на юли. В Балчик заетостта е до 75%, като миналата година по това време е била 85 на сто. Единствено във Варненско се радват на наплив от руснаци и румънци. "Попаднахме в лоша серия - първо ни удари кризата в Украйна, после започнаха порои и наводнения. За капак конкурентите ни спретнаха черен пиар, че морето е замърсено", коментират от туристическия бранш. И се надяват поне през август курортите да се напълнят благодарение на промоциите.

Източник: информационна агенция ПИК


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Ромел

преди 9 години

На българското Черноморие не стъпвам от много време - за същите пари или малко отгоре в чужбина съм важен клиент, а не като тука да му сбутват, за да обслужат "чужденците", консумирам качествени неща и ползвам строга организация на почивката - не да има кърпи по шезлонгите от 6 сутринта без хора цял ден и пр. В Гърция правят туризъм от над сто години, а Турците скочиха мноого напред само за техните 35 години - ние вече 60 год. не можем да уцелим правилното в тази сфера. Така че беж в чужбина ...

15

Анонимен

преди 9 години

До 19, нещо си в грешка и в Турция и Гърция има олинклузив на цени малко по-високи от тези в България. А олинклузив освен ядене на корем и безалкохолно включва и пиене на алкохол в неограничено количество. Тоест който си пие тук, си пи е и в Турция и Гърция. Естествено както и у нас така и в чужбина, Големите пиячи се осират от пиене първите два дни и останалите 5 дни от почивката не искат и да помиришат алкохол.

14

До 14 Коста

преди 9 години

Коста на буквичката Ж при фонетиката отговаря клавиша V (Windows XP) и клавиша W (Windows 7 и нататък) .

fallback