fallback

 Блондинка влиза в банка на Уол Стрийт в Ню Йорк, и се насочва към служителя по заемите. Казва, че ще пътува по бизнес до Европа за две седмици, и иска заем от $5000. Банковият служител иска някаква гаранция за заем от такъв размер. Русокоската предлага да остави за залог чисто новия Ролс Ройс, паркиран на улицата пред банката. Служителя се съгласява, отпуска заема, взема ключовете на колата и я откарват в подземния гараж на банката. 

              Всички в банката се смеят на акъла на блондинката, заложила кола за $250 000 за заем от $5000.

             След две седмици тя идва отново,
връща заема заедно с лихвите, възлизащи на $15.41 и си взема ключовете на колата.

              Служителя и ги подава и й казва:

           - Госпожице, нашата банка е щастлива, че Ви помогна във Вашия бизнес, и се надяваме да работим заедно отново в бъдеще, но сме малко учудени. Когато вие си тръгнахте ние проверихме, и се оказа, че сте мултимилионер. И се чудим, за какво са ви тези $5000?

           А блондинката отговорила:

           - А къде другаде в Ню Йорк мога да паркирам лимузината си за две седмици срещу $15, и да съм сигурна, че ще я намеря като се върна?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 10 години

До GYТакааа. - при годишна лихва 10 % /$500/ месечната колко е ? - $41.66. А сега го делни на 2 щото заема е бил за 2 седмици - става $20.83. Демек или "файнъли" както казва - вица си е доста точен, ама що да се смеем и да се радваме, щом може да се заяждаме и правим на много умни а всъщност... :)Смейте се и се забавлявайте - това е целта при вицовете :)

4

до 3

преди 10 години

Номера не е в точната сметка бе,човек,номера е в принципа!Подобни хватки се изучават в бизнес-школите на Запад!Нарича се брейнсторминг,"мозъчен удар",нестандартно решение!

3

GY

преди 10 години

Много стар виц, и нереален, поне не сега. Никой няма да даде заем само заради 15$ върху 5000$, че тук няма и 1%, няма и такса предсрочно погасяване.Реалното е :ето ти 5000$. Годишна лихва 10%.Всеки месец плащай 550$ ! И така 10 месеца поред, за да стане 5500$.Ама и всеки превод е още 5$/месечно.И такса обслужване -още 3 $/месечно!Оппа още 80$.Файнъли 5580$.Паркинга излезе 580$, около 80$/ден. В Ню Йорк на летището паркингът коства 3$/час = 72$/ден, ама за цял ден май взимат само 50$.

fallback