Снимка: Getty Images/Guliver Photos

от kastel.blog.bg

Големият италиански режисьор харесал младия французин и година по-късно Ален Делон се появил на парижка сцена в театралната постановка на Висконти She's a Whore.

През 1963г. Лукино Висконти поверил на Делон една от главните роли във великолепната си екранизация по Лампедуза „Гепардът”.

Междувременно друг велик италиански режисьор – Микеланджело Антониони – го снима с Моника Вити в „Затъмнението” (1962).

След тези сериозни, драматични изпълнения, последвало участие в костюмната, приключенска лента „Черното лале” (1964), след която започва масовото тиражиране на неговия облик на романтичен герой.

Това може би е причината да пропусне да се развие като сериозен драматичен актьор от световен мащаб. Но трябва все пак да му отдадем дължимото – защото Делон периодически е напомнял на всички, че умее и да се превъплъщава, а не само да бъде екранен красавец.

И макар че донякъде прекалява с участието си в развлекателни филми, не можем да отречем, че някои от тях са се превърнали в истинска класика.

Например „Авантюристите” (1967), в който играе в тандем с Лино Вентура и „Борсалино” (1970), където е партньор на Жан-Пол Белмондо.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase