Снимка: Pixabay/nemo88

За първи път балистична ракета изстреляна от Хизбула, е достигнала района на Тел Авив. Това съобщи говорител на израелската армия пред информационна агенция AFP. 

Ливанската въоръжена групировка твърди, че е атакувала централата на израелското разузнаване, която се намира близо до Тел Авив. Ракетата е била прихваната от Израел, който не съобщава за жертви и ранени.

Тел Авив и кварталите около града са най-населената градска зона на Израел.

Израелските военни също така съобщиха, че са унищожили пусковата установка, от която е била изстреляна ракетата, близо до Нафакие в Ливан. Те също така добавят, че са ударили редица други цели на Хизбула, като твърдят, че целите са били военна инфраструктура, складове за оръжия и ракетни установки.

В изявление Хизбула каза, че е изстреляла балистична ракета към Тел Авив в 6:30 сутринта днес - в подкрепа на "храбрата и почтена съпротива" на палестинците в Ивицата Газа и "в защита на Ливан и неговия народ".

Говорителят каза, че те са атакували централата на израелската разузнавателна агенция Мосад, твърдейки, че тя е "отговорна за убийството на лидери и взривяването на пейджъри и безжични устройства".

Израел е обвинен за атаките, които започнаха боевете миналата седмица, но не е поел отговорност за тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase