Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Правителството на талибаните издаде нови указания за медиите в Кабул, които забраняват излъчването на живо на политически програми и критика на талибанските закони и политики, предаде ДПА, позовавайки се на Афганистанския журналистически център (АЖЦ).

Електронните медии вече ще са задължени предварително да записват предаванията, да предоставят за одобрение списъка с гости и да цензурират критикуващо талибанската политика съдържание, каза снощи АЖЦ, цитира БТА.

Неспазването на тези указания може да доведе до последствия както за медиите, така и за отделните служители на медии.

Журналистическият център изрази дълбока загриженост относно новите директиви, които смята за "още един опит за отслабване и потискане на свободните медии" в Афганистан.

АЖЦ е отчел, че откакто се връщат на власт през август 2021 г., талибаните са наложили най-малко 21 указания на медиите, с които "значително" са ограничили свободата на пресата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Израел на приматите

преди 1 час

им трябва немедлено.

16

Анонимен

преди 1 час

До 15!Много точно казано! Същата работа е с палестинците от Газа! Милирди помощои получават от Европа, вместо да си превърнат Газа в оазис, те ги даряват на фанатизираните Хамас! Всички пари отидаха за бомби и оръжия и да си направят кефа за един ден! После 1 година им съдраха хъстара евреите и ги върнаха в първобитния строй! Няма оправия, където има омраза!

15

Анонимен

преди 3 часа

Свърши им хубавия живот на тоя *** народ. Имаха големия късмет САЩ да дойде за други цели, но им даде шанс да унищожат тези фанатици ... уви ... каквото сам си направиш и цяло село неможе. От тук дълги деситилетия и столетия , ще живеят с тея въоръжени овчарии, които всеки ден ще опъват жените им и децата им. Сладък хубав светъл и богат живеят, без САЩ : )))

fallback