Снимка: БГНЕС/ EPA
fallback

Окончателното разследване на Иран на хеликоптерната катастрофа, която уби президента Ибрахим Раиси през май, заключи, че тя е причинена от лошо време, съобщава Al Jazeera.

Oще по темата

Хеликоптерът, превозващ 63-годишния Раиси и хората, които го придружаваха, се разби на мъглив хълм в северен Иран, убивайки президента и още седем души и предизвиквайки предсрочни избори.

Официалният ирански телевизионен оператор "IRIB", позовавайки се на специалния орган, разследващ размерите на инцидента и причините за него, каза, че основната причина за катастрофата на хеликоптера са "сложните климатични и метеорологични условия в района през пролетта".

В доклада се добавя, че "внезапната поява на гъста маса мъгла" е била причината хеликоптерът да се разбие в планината.

Иранската информационна агенция Fars съобщи през август, че основните причини за катастрофата на 19 май са лошото време и фактът, че хеликоптерът е превозвал двама допълнителни пътници в нарушение на протоколите за безопасност.

Но иранските въоръжени сили побързаха да отрекат това, като казаха: „Това, което съобщи агенция Fars за присъствието на двама допълнителни души на хеликоптера в нарушение на протоколите за сигурност е напълно невярно.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 2 седмици

Али баба е дръпна ръчката...

7

Алекс

преди 2 седмици

На приказки персите са много велики.Иначе нямат и един подготвен пилот,който да се справи с малко по-сложна ситуация.

6

Анонимен

преди 2 седмици

Понякога и богатите плачат!

fallback