Снимка: БГНЕС

"Нетаняху иска да покаже, че когато искат да убиват военен лидер, където и да бъде той, те ще стигнат до него", заяви журналистът Мохамед Халаф пред БНТ. Той допълни, че има много причини за избора на атентата срещу Хания точно в Техеран.

"Това е серия от атентати на лидерите на Хизбула в Ливан. През последните месеци са убити около 45 много важни военни лидери, но Шукр представлява много голям успех на Израел, защото той е търсен от САЩ и има награда за него от 5 милиона. Той причини убийството на 432-ма американски войници”, сподели Халаф.

Той допълни, че всички убийства са точни, което означава само едно - Израел има високи технологии, които знаят по какъв начин да следят движенията на тези лидери. Дори и при наличието на изкуствен интелект, Израел има добре изградена шпионска мрежа, на мнение е Халаф.

"Ако питате един агент на Мосад къде предпочита да убива Хания в Бейрут или в Доха, той ще предпочете Техеран. Защо? Защото най-голямата шпионска мрежа и най-голямата инфраструктура се намира в Техеран".

Има голямо проникване във всички институции на Иран, беше категоричен журналистът.

"Защо беше избран Иран? Защото има промяна във визията на израелското военно командване как да се разправят със заплахата Иран прокситата на Иран в региона".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase