Снимка БГНЕС, архив

"Хизбула" изстреля десетки ракети към Северен Израел в първата атака на ливанската групировка след убийството на един от военните ѝ ръководители във вторник вечерта. Бойци на "Хизбула" "изстреляха десетки ракети "Катюша" по кибуца Мацува, се казва в изявление на проиранското движение. Израелската армия заяви, че много снаряди са преминали през израелска територия от Ливан, като добави, че някои от тях са били прехванати, а други са паднали в ненаселени райони.

Ограничената атака бе предшествана от изявление на шейх Хасан Насрала, лидерът на "Хизбула". "Изправени сме пред сериозна битка, в която проблемите надхвърлят фронтовете за подкрепа", каза той. "Врагът и тези, които стоят зад него, неизбежно трябва да очакват нашия неизбежен отговор. Ние ще отговорим и те трябва да чакат, а отговорът ще бъде на бойното поле", заяви Насрала и добави: "Ние търсим реален и точен отговор, а не символичен отговор". Насрала още веднъж се разграничи от инцидента на Маждал Шамс на Голанските възвишения, при който загинаха деца: "Ние отричаме да сме отговорни за случилото се в Маждал Шамс. Нашето вътрешно разследване потвърждава, че нямаме нищо общо със случилото се в Маждал Шамс и че врагът се е самоназначил за прокурор, съдия и палач.

"Казвам на Израел: ще се смеете малко и ще плачете много. Не знаете каква граница сте преминали", каза още Насрала, пише "Сега".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase