Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

“Хамас”, радикалната палестинска организация, е дала съгласието си за плана за примирие в Ивицата Газа, подкрепен от Съвета за сигурност на ООН. Това е заявил висш представител на “Хамас” пред агенция "Ройтерс". 



Израелските военни съобщиха, че са извършили насочени нападения в най-южния град Рафах, като са премахнали бойни клетки. Били са предприети и 35 въздушни удара в южната и централната част на Ивицата Газа през изминалия ден, пише БНР.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне с арабски лидери на среща на върха в Йордания, посветена на хуманитарната криза в палестинския анклав. На нея ще присъстват президентът на Египет, лидерът на Катар, президентът на Палестина и кралят на Йордания.

Блинкън беше в Тел Авив, където изрази увереност, че има "силен консенсус" сред израелските лидери за придвижване напред по плана за примирие в Газа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ВАРНА

преди 2 седмици

Мястото на Израел НЕЕ там , където ги ненавиждат, омразата е взаимна, най-добре за тях е Америка да им даде от нейната си земя, например Аляска, бивша Руска земя.ВСЕКИ АРАБИН Е ХАМАС, НИКОЙ НЕ ХАРЕСВАИЗРАЕЛ,НАЙ-МАЛКО АРАБИТЕ.ИЗРАЕЛ АКО ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИР СЪС СВЕТА ДА ОТИВАТ В АМЕРИКА, ИНАЧЕ .....НЕ ИСКАМ ДА МИСЛЯ.

15

а-и

преди 2 седмици

Както казва един от ,,великите'' главорези на мафията-,,Ако твоите съюзници предлагат да направиш отстъпки на врага,значи ,че предателите са се договорили!

14

аноним

преди 2 седмици

Има идея,че който иска да помогне на маймуните,един ден ще трябва да се покачи на дървото,за да не се противопоставя на мнозинството!И за какво?-Само в името на това-в бъдеще да станеш второкласна ***!Терористите търгуват с трупове,рушат,убиват,лъжат в лицето най-нагло светът,а той-светът -и особено представители на организации крещят-не те не са такива!И сега същите тия-не такива-определят условия на света!!!

fallback