Снимка: ЕПА/БГНЕС
fallback

Джулиет Тума, директор по комуникациите на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци, заяви, че броят на убитите при израелска атака е между 35 и 45 души. Ударът беше срещу училище на организацията в бежанския лагер Нусейрат, в ивицата Газа, предаде Ройтерс.

Според оценки на израелската армия в училището, станало обект на израелски въздушен удар в ранните часове на днешния ден, е имало между 20 и 30 ислямистки бойци, каза днес говорител на израелските военни, предава БТА.

Много от бойцитре са били убите, все още не се знае дали има и цивилни жертви след удара, допълни говорителят Петер Лернер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Българинъ

преди 2 седмици

Новината е: "Отстреляни са терористи на "Хамас" и "Ислямски джихад" от елитните сили "Нухба", участвали в терористичната атака на 7 октомври, крили се в обекти на ООН и УНВРА." Другото - манипулация с читателите и преписана ислямистка пропаганда. Гордо до Израел в борбата му с терора!

18

Христо Христов

преди 2 седмици

До 19 "... убийството на деца да не е някаква национална традиция на Израел, нещо като нашето хоро, пиенето на бира за германците?" - това не знам, но със сигурност е евроатлантическа ценност.

17

Моля отговорете ми

преди 2 седмици

Според Библията, Аврам за малко не убил собствения си син, цар Ирод убил хиляди новородени от собствения си народ. Носят се легенди за равини, които тичат кръв от деца. И ако това не е доказано, има една крепост Масада, където обсадените от римляните евреи са се самоубили, но преди това закрали собствените си жени и деца. Над 15 000 убити деца в Газа. Та питането ми е - убийството на деца да не е някаква национална традиция на Израел, нещо като нашето хоро, пиенето на бира за германците?

fallback