Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Франция призова Израел да прекрати "незабавно" военната си операция в Рафа, която заплашва да създаде "катастрофална ситуация" за населението на Ивицата Газа. Призивът беше отправен в изявление на френското външно министерство, публикувано в "Екс“ , предаде Франс прес.

"Призоваваме израелските власти незабавно да прекратят тази военна операция и да се върнат на пътя на преговорите, което е единственият възможен начин да се постигне незабавно освобождаване на заложниците и трайно прекратяване на огъня", се казва в текста.

"Подобна операция заплашва да предизвика катастрофална ситуация за цивилното население на Газа, което вече многократно е било разселвано", се допълва в изявлението на френската дипломация.

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху смята, че е необходима операция в Рафа, за да бъде победен "Хамас". Въпреки международните предупреждения от вторник насам израелската армия навлиза многократно в източната част на Рафа и дори пое контрола от палестинска страна на едноименния граничен пункт с Египет, като по този начин затвори ключов вход за конвоите с хуманитарна помощ.

Вчера армията заяви, че продължава "прецизната антитерористична операция" в някои сектори на източната част на Рафа и че е "ликвидирала терористични клетки".

"Франция призовава Израел незабавно да отвори отново пропускателния пункт "Рафа" към Египет, който е от съществено значение както за хуманитарния достъп до цивилното население, така и за да се даде възможност на най-уязвимите хора да напуснат Ивицата Газа", заяви френската дипломация.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

41

Кравар Евроатлантик

преди 1 месец

Палестанците искат джихад и си получават джихад. Да се радват, нали в техния рай имало 70 девствени малолетни козлета или нещо такова.

40

Българинъ

преди 1 месец

Франция да си гледа колониите зад океана и терористите в задния двор дето им отстрелват ченгетата.

39

Някой до 12

преди 1 месец

Добро утро от кой сън стана хахаха. Всички знаят, че това е омраза. Ние можем да ги приемем, но те нас никога. Това е техният единствен закон който ги обединява омразата им. Колкото и добро да им направиш те винаги ще те мразят. Ако си им нужен ще те четкат мазни и хитри докато ти забият ***в гърба. Има и такива хора във всяка държава наречени предатели. Нещо ги мъчи имат си злоба пуснала корени в тях и това ги радва да искат да те унищожат и да те унижат.... Работа за психолозите има много

fallback