Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Атаките на Израел в Ивицата Газа са причинили най-сериозните разрушения в региона от времето на Втората световна война, заяви високопоставен служител от Програмата на ООН за развитие, цитиран от ДПА.

"Не сме виждали нищо подобно от 1945 г. – от Втората световна война. Такъв интензитет за такова кратко време и огромните мащаби на разрухата", каза регионалният директор на Програмата на ООН за развитие Абдала ад Дардари.

Според нова оценка на агенцията на ООН възстановяването на Ивицата Газа би могло да продължи най-малко до 2040 година. Например 370 000 жилища са били повредени в Газа до средата на април, като 79 000 от тях са били напълно разрушени.

Програмата на ООН за развитие основава оценката си на модел, вземащ предвид скоростта, с която разрушените сгради в крайбрежната ивица са били възстановявани досега, посочва ДПА. Дори ако темпото се увеличи пет пъти, възстановяването на всички напълно разрушени жилища би отнело 16 години.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

, ВАРНА

преди 3 седмици

ИСТИНСКИ ФАШИСТИ СА ИЗРАЕЛ,ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД НАД ДРУГА НАЦИЯ КОЯТО НЕГИ ИСКАТ ЗАЩОТО ЛЪЖАТ И КРАДАТ.ТАКА СВЕТЪТ НИКОГА НЯМА ДА ГИ ОБИЧА.НИКОГА ТОВА Е НАЙ-ДОЛНА И БОЛНА НАЦИЯ В СВЕТА. КОЙТО НЕ ГИ ПОЗНАВА,ЗАТОВА МЪЛЧАТ НО СА ЧУВАЛИ, КОЙТО ГИ ПОЗНАВА ГИ МРАЗЯТ ОТ ДЪНОТО ДО КОСТИТЕ НА ДУШАТА СИ, ПОВЯРВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ ХОРА НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО ОСВЕН ДАСА ***......ДАНО ИМА ГОСПОД ДА ПОМАГА ЗА ОСТАНАЛИТЕ ХОРА ПО СВЕТА.!

49

истински мъж

преди 3 седмици

Малко е.100% сриване на Газа.За да не могат плъховете-палестинци,повече да убиват и разрушават други животи.Арабелите са най-най долното човешко племе.Античовеци.Заслужават си съдбата.

48

Хамас заслужават съд

преди 4 седмици

Ивицата Газа е еврейска и дадена под натиска на ООН про-терористи на ислямската арабска терорист. група ООП, създадена от терориста Ясер Арафат за лъжливите обещания за мир, които те хиля пъти да нарушили а милиардите подкупи от ООН използвали само за терористична дейности хиляди ракети, бомби, тунели, заплати на семейства на терористи и други така че цялата джихадистка терорист.групировка Палестинска автономия трябва да бъде унищожена, а Газа върната на Израел.

fallback