Снимка: Bulgaria ON AIR

Невижданите наводнения след поройните дъждове в Дубай взеха и жертви. В Оман загинаха най-малко 20 души, сред тях - 10 ученици. За две денонощия над горещия и сух Дубай се изсипват дъждове, колкото за една година. И потопиха пътища, домове и търговски центрове.

За кратко беше спряна работата на летището заради бурите, които връхлетяха Персийския залив. Училищата остават затворени. Властите в страната призоваха гражданите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо, а международното летище в града спря да приема полети - самолетите се пренасочват към Абу Даби.

Още по темата

Правителството пусна в почивен ден администрацията в публичния и частния сектор. Полицаи и военни са мобилизирани да помагат с евакуацията на хора в най-засегнатите райони.

Пред Bulgaria ON AIR говори българин, който живее в Дубай.

"Tакова чудо тук не е имало от 75 години. Ние живеем тук от 24 години и наистина такава буря не сме виждали, нещо извънземно беше просто. Не пускат никой да влиза в паркинга, защото водата се излива вътре и има около 20 см в момента. Изгоряха всички електрически табла на блока и от два дни нямаме ток", разказа Орлин Велизаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase