Снимка БГНЕС
fallback

Техеран призова западните държави да "оценят сдържаността на Иран" спрямо Израел, след като той нападна регионалния си враг в отговор на смъртоносния удар по иранското консулство в Дамаск, предаде АФП.

"Вместо да отправят обвинения към Иран, (западните) държави трябва да обвинят себе си и да отговорят пред общественото мнение за мерките, които са предприели срещу военните престъпления, извършени от Израел" във войната му срещу подкрепяната от Техеран Хамас в Газа, заяви говорителят на иранското външно министерство Насер Канани.

Oще по темата

В нощта срещу неделя Израел съобщи, че Иран е насочил над 200 дрона и ракети срещу неговата територия и поиска извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН във връзка с атаката. Иран каза, че нападението е в отговор на удара срещу неговото консулство в Дамаск, който бе нанесен на 1 април и при който загинаха висши ирански военни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Жълт картон

преди 1 месец

Правилна и верна статия за жълтия картон, който Иран показва на Запада. Някъде тук, в този сайт, пишеше, че Иран е съгасувал целите със САЩ предварително.... Едва ли... Но може да е съгласувал със САЩ цели, които няма да удря (този път). Разбирай: амерски бази в Израел........ Но понеже не са им дали гаранции за следв. път - янките удържат евреите да се свият и да НЕ отговарят на проведената онази нощ атака ))

38

Анонимен

преди 1 месец

До Анонимен34 - Ха-ха, ти сравняваш във военно отношение Армения с Иран ли, че не разбрах?!

37

Анонимен

преди 1 месец

Разбирай - Свършихме ракетите и дроновете, всичко беше да покажем ,че имаме нещо в гащите...

fallback