Снимка: БГНЕС
fallback

Хиляди граждани на Израел отново излязоха по улиците на няколко града в страната, за да протестират срещу правителството на премиера Бенямин Нетаняху и за да поискат сключването на сделка за освобождаване на заложниците, държани от палестинската ислямистка групировка "Хамас", предаде БТА като се позова на ДПА.

В центъра на Тел Авив демонстрантите настояха за незабавни избори. Други изразиха недоволството си от Нетаняху със скандирания: "Ти си ръководителят, ти си виновен!".

"Обвинявам те, Биби, че унищожаваш всички ценности, в чиито дух отгледахме децата си", каза пред протестиращите жена, оцеляла при бруталното нападение на "Хамас" срещу Южен Израел от 7 октомври, която обаче е загубила брат си.

Популярността на Нетаняху рязко намаля след нападението на палестинската групировка. Критиците му го обвиняват, че е пренебрегнал защитата на границата с Газа, като е поставил политическото си оцеляване над интересите на страната.

В Йерусалим в събота пристигна протестно шествие, организирано от роднини на държаните от "Хамас" заложници. Протестиращите тръгнаха в сряда от един от атакуваните на 7 октомври кибуци до границата с Газа, като крайната им цел бе официалната резиденция на Нетаняху в Йерусалим. Целта на шествието беше да се засили натискът върху премиера да осигури незабавното освобождаване на около 100 заложници, които остават в плен.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Христо от България

преди 2 месеца

Газахоста е истинският холокост и света научава истината за евреите, явно е, а Нетаняху е военопрестъпник за геноцида над палестинския народ и трябва да бъде съден от международен трибунал, ако живеехме в нормален свят!

27

Протеста срещу Хамас

преди 2 месеца

Не Израелския праведен премиер, а Палестинския, Иранския, Йеменски,Сирийски, Ливански, Турски, Руски, ООН и др. Ислямски терор. лидери и про-палестински терористични лидери трябва не само да си тръгнат, а да бъдат съдени заедно с престъпните си корумпирани режими за престъпления срещу правосъдието, човечеството, мира на международен съд който извратено съди жертвите Израел за престъпленията на терор, окупация, геноцид на Палестинската престъпна джихадистки групировка срещу Израел, християни и

26

Протести са срещу ПА

преди 2 месеца

Протестите НЕ са срещу Нетаняху, а срещу Палестинските джихадисти от Хамас, Джихад ИДИЛ и др ислямски терористи и свързани с тях ООН про-терористи като UNRWA,съучастници в ислямските престъпления като постоянен терор, нелегална окупация, фалшива пропаганда, нечовешки масови кланета - зверства извършени от ислямските джихадисти на 7 Октомври 2023 с избити 1400 и отвлечени над 240 евреи,още невърнати след 5 месеца в опасност за живота и неизискани от ООН, който продължава да помага на терористите!

fallback