Снимка БГНЕС, архив
fallback

На преговорите в Париж за примирие в ивицата Газа е било постигнато споразумение за актуализирани условия за размяна на заложници, задържани от "Хамас", срещу палестински затворници, съобщават арабски телевизионни канали.

Според телевизия Ел-Хадад (EL-Hadad TV) пробивът дава възможност на воюващите страни да преминат към уточняване на конкретния списък на лицата, които ще бъдат обект на размяна.

На преговорите, в които участват представители на Египет и Израел, Катар и Съединените щати, се обсъжда освобождаването на 40 заложници в замяна на 200-300 палестински затворници, държани в израелски затвори, предаде БНР.

Посредниците Катар и Египет в много кратки изявления през последните дни акцентираха върху целта за постигане на примирие преди свещения за мюсюлманите Рамадан, който започва на 11 март.

Преговорите във френската столица се провеждат, след като вчера планът за следвоенна Газа на израелския премиер Бенямин Нетаняху предизвика критики от ключовия съюзник в лицето на Съединените щати и беше отхвърлен от палестинската власт и "Хамас".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Кравар Евроатлантик

преди 2 месеца

Късно е да реват за примирие, дори и да върнат заложници сега.

13

Българин

преди 2 месеца

Нищо не са се споразумяли. Арабите печелят време, за да не ги подхване Израел в Рафах - последния бастион на Хамас. Ама Израел не забравя, само забавя. Ще довърши чистката на терора. За Израел в справедливата му борба!

12

Размяна

преди 2 месеца

40 заложника за 300 терориста??? Щом не освобождават всички, бой по кратуната!

fallback