Снимка: БГНЕС/EPA
fallback

Израел ще продължи настъплението си срещу "Хамас" в Рафах в южната част на ивицата Газа веднага щом цивилните се изтеглят от зоната на бойните действия, заяви израелският министър-председател Бенямин Нетаняху, цитиран от световните агенции.

"Ще се сражаваме до пълна победа, а това включва решителни действия и в Рафах, след като позволим на мирното население да напусне зоните на бойните действия", написа израелският премиер в социалните мрежи, съобщи БТА.

Той заяви това ден след като преговорите в Кайро за възможно спиране на огъня и освобождаване на заложниците, държани от "Хамас", приключиха безрезултатно, което породи опасения сред разселените палестинци, че Израел скоро ще щурмува Рафах, град, намиращ се на границата с Египет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Анонимен

преди 2 месеца

Вчера гледах интервю със саудитския образователен министър. Каза, че след реформите на принца, ВСИЧКИ учебници са ревизирани и в тях повече няма омраза към християни и евреи, а се говори за обща история и ценности. Само за 7 години е имало такъв ефект, че морен договор стана възможен. Човекът обясни, че в Газа от 3 годишни учат децата да умират в битка срещу неверниците, че са на първата линия в свещената война срещу християни и евреи и че няма да се спрат, докато не направят световен халифат.

21

Анонимен

преди 2 месеца

Правилно. Трябва да се ликвидират всички терористи до крак, да се освободят заложниците, да се махне джихадисткото управление в Газа и после да сядат да си говорят. С тия в момента изнасилвачи и убийци на бебета в момента не се разговоря. Отделно, палестинските араби са все още сковани от страх да говорят срещу Хамас след 18 години шариат и мъчения от собствените им управляващи. Скоро всичко че се промени. Надявам се за добро.

20

Българин

преди 2 месеца

Палестинците ядат заслужен бой, откакто осуетиха мира Израел-Саудитска Арабия, с най-зверската атака над цивилни - над 1200 заклаха, над 250 отвлякоха, над 130 държат под земята вече 4 месеца. Не чувам палестински призиви за освобождението им. Хак да им е до последния терорист!

fallback