Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Турция се надява, че Израел ще бъде осъден „за геноцида в Ивицата Газа“ от Международния наказателен съд на ООН в Хага. Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от местните медии.

Oще по темата
Днес се очаква Международният съд на ООН в Хага да се произнесе по обвиненията в „геноцид“, отправени срещу Израел от Република Южна Африка.

Надявам се на положителен изход от процеса в Международния съд на ООН по делото за геноцид от страна на Израел. Очакваме решението на съда днес. Адвокатите ни са в Хага и следят внимателно процеса, заяви Ердоган.

Турският държавен глава обяви наскоро, че около 3000 адвокати от името на Турция са се обърнали към съда в Хага с искане Израел да понесе отговорност за военните престъпления, извършени в палестинския анклав.
(Кореспондент на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

анализатор

преди 3 месеца

Гнусните арабели си го търсиха,и си го намериха.Атака до край.Никакво спиране на огъня.Арабин-ислямист от дума не разбира.

20

Българин

преди 3 месеца

Ислямиста с отомански мераци може да се надява. Съда реши, че Израел не бива да спира огъня и да внимава за невинни жертви, както между другото прави от началото на войната срещу терора на Хамас. Гордо до Израел в справедливата му борба! От Газа и И.Бряг, през Ливан и Сирия, до Катар и Туркие.

19

Румен

преди 3 месеца

Ердоган пак е прекалил с пиенето на хапчета. ЮАР загубиха делото срещу Израел.

fallback