Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди, че войната на Израел срещу радикалното палестинско движение "Хамас" може да се разрасне и в други държави от региона.

Палестинската страна съобщи за десетки нови жертви на израелската операция в Ивицата Газа.

Oще по темата
САЩ работят, за да попречат на разпространението на конфликта между Израел и "Хамас", което може да причини още повече страдания и несигурност", каза от Катар държавният секретар. Антъни Блинкън се ангажира по време на посещението си в Израел да заяви пред властите, че е наложително да направят повече за избягване на цивилните жертви. Също така увери, че Вашингтон е категорично против изгонването на палестинците от Газа, предаде БНР.

Според контролираните от "Хамас" здравни власти в анклава броят на жертвите наближава 23 хиляди. След като обяви, че е разрушила командните структури на групировката в северната част на Газа, израелската армия е в настъпление на юг.

Премиерът на Катар Мохамед бин Абдулрахман ал Тани призова за прекратяване на огъня. Той заяви, че убийството на един от лидерите на "Хамас" при удар на израелски дрон в Бейрут миналата седмица се е отразило неблагоприятно на способността на Доха да посредничи между Израел и палестинската групировка.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

ужас

преди 4 месеца

Колко деца са зверски осакатени и убити в Газа?Децата не са Хамас и Хизбула.В детските трупове ли ги търсите?В 21 век такъв геноцид !Ако друг извършваше такова нещо американците щяха да вдигнат вой до небесата.

12

Хизбула

преди 4 месеца

Това ли желаят задокеанските терористи ? Нова война в близкия изток ,Ама да не си я получат като 2006 г

11

Анонимен

преди 4 месеца

Вашингтон бил категорично против изгонването на палестинците от Газа. Лицемерие. Пиндосите се отказаха от първоначалния си план, след като нито една страна от БИ не се съгласи с отдаването на Сектора Газа под израелско управление.

fallback