Снимка: БГНЕС
fallback

Според медийна публикация Израел е предложил да спре сраженията в Газа поне за една седмица на преговорите за освобождаване на още заложници от ивицата, предаде БТА като се позова на ДПА.
Новинарският портал "Аксиос "(Axios) във вторник съобщи, позовавайки се на двама израелски служители и "информиран източник", че Израел очаква палестинската войнствена организация "Хамас" да освободи повече от три дузини заложници в замяна.

По-рано във вторник израелският президент Ицхак Херцог допусна перспективата за нова пауза в бойните действия.
"Израел е готов за нова хуманитарна пауза и допълнителна хуманитарна помощ, която да позволи освобождаването на заложниците", заяви той пред дипломати, според говорител.

Предложението на Израел за поне едноседмично прекратяване на огъня в замяна на освобождаването на около 40 заложници е представено чрез посредника Катар, съобщи "Аксиос".

Останалите жени, мъже над 60-годишна възраст и други заложници, които все още са държани в Газа, които са болни или тежко ранени и се нуждаят от спешна медицинска помощ, трябва да бъдат освободени, съобщи информационният портал.

Това е първото предложение на Израел, откакто миналия месец изтече едноседмичното прекратяване на огъня, съобщи "Аксиос". По време на това прекратяване на огъня бяха освободени 105 заложници. В замяна Израел освободи 240 палестински затворници от израелски затвори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ПА са убийци и лъжци

преди 5 месеца

Да се преговаря с ислямски терористи е трудно, особено чрез ислямски про-терористични посредници, защото не са нормални морални хора, а нечестиви безбожници - корумпирани, измамни нагли, безсъвестни безумни и извратени, продали отдавна истината за пари, но така и душите си на дявола, затова нагло лъжат, не спазват условия на сделки, искат 1000 тирове с помощи и освобождаване на осъдени терористи с доказана вина срещу невинни заложници отвлечени от тях и то 3 за 1, и все по-цинично искат 10 за 1

11

Анонимен

преди 5 месеца

Ако не беше СССР,всички еврей щяха да минат през комина

10

анализатор

преди 5 месеца

Още може,трепането на тераристите не е започнало истински.Просто у.р.о.д-ит-е-детеубийци-палестинци,вече са на половината територия на газа,и няма къде да бягат.Те искат спиране на огъня.Египет не не им дава да влезат дори на сантиметър в тяхна територия.Избиване на терористите до крак,разрушаване на цялата газа,за да може да се елиминират тунелите,където плъховете се крият.И това идва.Лесно им беше като изклаха 1400 деца,жени и стари хора.А цивилните палестинци танцува по този повод.Да са мисли

fallback