Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) заявиха, че са разкрили най-голямата система от тунели на "Хамас" в Ивицата Газа, предаде ДПА.

Oще по темата
Тунелите са разположени на 400 метра от граничния пункт "Ерец" между Израел и палестинския анклав и на дълбочина от около 50 метра. В съобщението на ЦАХАЛ се посочва, че общата им дължина възлиза на близо четири километра, а широчината им е около три метра. Системата има няколко разклонения, като маршрутът им отвежда до бежанския лагер "Джабалия", който Тел Авив смята за крепост на "Хамас". По думите на ЦАХАЛ в тунелите е открито оръжие.

ДПА отбелязва, че информацията не е потвърдена от независим източник.

Говорителят на армията Даниел Хагари посочи, че в изграждането на "подземния терористичен град" близо до граничния пункт "Ерец" в северната част на Ивицата Газа са вложени "милиони долари". ЦАХАЛ нямат доказателства, че някой от подземните тунели води към израелска територия, допълни Хагари.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Правда

преди 4 месеца

Израел отдавна трябваше да анулира всички про-терористични антисемитски дискриминационни незаконни ООН договори за узаконяване на престъпления на ислямски терористи като незаконна окупация и ограбване на еврейската 1! земя за лъжливите обещания за мир на ислямските арабски терористи, които те никога не спазват, така че договорите са невалидни още след 1та от хилядите ракета, 1ва терор. атака или невинна жертва така че Израел трябва да изхвърли всички палестинци от своята земя още след 1967

5

Анонимен

преди 4 месеца

Кан Тервел така е нашляпал арабските ислямисти, че повече не са посмели да нападат балканите. Едва след три поколения са опитали същото във Франция и пак са яли пердах. Успели са след още 100 години в Испания понеже християнски крал им ги е превозил със собствените си кораби, за да накаже съперник. Заради жена. И са останали 7 века в андалусия.

4

Анонимен

преди 4 месеца

Всички прогнози, как Израел нямало да се справи в градска война бяха разбити на пух и прах. Както беше разбита и хамас. Израел очевидно е доста по подготвен ,от колкото си мислиха дори военни анализатори. Каква грешка само на хамас. Може да е наредим на второ място по глупост след джуджето, който затъна в Украйна след неуспешния блиц криг .

fallback