Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелската армия е убила погрешка трима заложници, държани от "Хамас" в Газа, по време на инцидент, който все още "се разследва", съобщи израелски военен говорител, цитиран от Ройтерс.

"По време на сраженията в Шуджая армията погрешно е определила трима израелски заложници като заплаха. В резултат на това войниците са открили огън в тяхна посока и те са били убити", заяви говорителят на израелската армия Даниел Хагари, цитиран от Франс прес.

Сред жертвите са Йотам Хаим и Самер ат Талалка, отвлечени от кибуца Нир Ам по време на атаката на "Хамас" в Южен Израел на 7 октомври, се казва в изявление на армията.

Семейството на третия убит заложник не желае самоличността му да бъде разкривана. Телата на убитите са репатрирани в Израел.

Израелската армия отбелязва, че те са загинали "в активна бойна зона", в която нейните войници са водили "непрекъсната битка в продължение на няколко дни" срещу бойци на "Хамас".

Израелският премиер Бенямин Нетаняху определи смъртта на трима заложници в Ивицата Газа като "непоносима трагедия", предаде ДПА, цитирана от БТА.

"Цялата Държава Израел е в траур тази вечер. Сърцето ми е със скърбящите семейства в техния труден момент на скръб", написа той в социалните мрежи и изказа своите съболезнования на семействата.

Той ги нарече "нашите трима скъпи синове", които преди това бяха отвлечени от ислямистката групировка "Хамас" в Ивицата Газа. "Дори в тази трудна вечер ние ще се погрижим за раните си, ще си извлечем поуките и ще продължим да полагаме максимални усилия, за да върнем всички наши заложници у дома безопасно", каза Нетаняху.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

93

Мони Паси

преди 4 месеца

И още 3 *** ционистчета отидоха при кисинджър .От началото на нахлуването в Газа мойте хазарски другари загубиха поне 500 д от резерва ,но ние лъжем че са само 100 тина .Важно е онзи искуфял дъртак да ни прати оръжие и кинти

92

моше

преди 4 месеца

за всеки загинал израелец -трийсет хамазци

91

Кравар Евроатлантик

преди 4 месеца

Браво на израелците, че не изравниха Газа със земята. Можеха да направят цялата Ивица на лунна повърхност от кратери, от разните болници там нищо нямаше да остане, обаче решиха да действат опазвайки живота на палестинците.

fallback