Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло по Тел Авив порой от ракети в отговор на продължаващите атаки на Израел срещу Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на Бригадите "Изедин ал Касам".

Oще по темата
От въоръженото крило на "Хамас" заявиха по-рано, че са нападнали и група израелски пехотинци, разположени северозападно от град Газа в района на Ал Тауам, "в резултат на което има загинали и ранени", предаде Ройтерс.

Междувременно палестинското министерство на висшето образование заяви, че при израелски въздушен удар в град Ал Фалуджа на 30 километра североизточно от град Газа са били убити известният палестински учен Суфян Таех и неговото семейство.

Таех е ръководителят на Ислямския университет в Газа и водещ изследовател в областта на физиката и приложната математика, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

В събота армията на Израел обяви, че е поразила над 400 цели в населения с палестинци анклав след възобновяването на бойните действия. Едноседмичното примирие между Израел и "Хамас" приключи в петък сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

55

Хамас=Сатанисти

преди 5 месеца

Хамас е една от много ислямски терор.групи като Хамас ООП Джихад АлКайда АлАкса Египетско братство ИДИЛ Хизбола и др.обсебени от дявола корумпирани от ООН милиони масови убийци,похитители,педофили,нагли лъжци, нелегални окупатори, изнасилвачи неонацисти военно престъпници срещу човечеството, обединени в престъпната организация Палестинска автономия съюз на престъпни ислямски терор. режими като Иран Египет Сирия Ливан Ирак Турция Катар Йемен и заслужават унищожение за организирана престъпност

54

toti

преди 5 месеца

Тия плъхове докато и последния мърдащ ще бъдат като трън в очите на световния мир!!! За това е нужно Израел да продължи да ги зарива с бомби ,да ги наводни в тунелите с киселина вода за да се разложат и жива материя да не остане от тези зверове сред ЧОВЕЦИТЕ !!!

53

Хамас са сатанисти

преди 5 месеца

Само управляваните от дявола ислямски терористи като фалшиво наричаните Палестинци и Йорданци ислямски арабски престъпни групи нелегални окупатори на земята на Израел както и подкупени от ислямските терористи ООН про-терористи лъжат заедно с тях за да ограбят тероризират и унищожават чужди земи и народи като еврейски християнски и др. искат да се запази престъпната измамна групировка Палестинска автономия за милиони ООН подкупи но горко им цялата антисемитска мафия ще бъде погубена от Бог в ада

fallback