Снимка: архив, БГНЕС

Военното крило на радикалното палестинско движение "Хамас" съобщи, че е изстреляло по Тел Авив порой от ракети в отговор на продължаващите атаки на Израел срещу Ивицата Газа, предаде Ройтерс. Агенцията се позова на изявление на Бригадите "Изедин ал Касам".

Още по темата
От въоръженото крило на "Хамас" заявиха по-рано, че са нападнали и група израелски пехотинци, разположени северозападно от град Газа в района на Ал Тауам, "в резултат на което има загинали и ранени", предаде Ройтерс.

Междувременно палестинското министерство на висшето образование заяви, че при израелски въздушен удар в град Ал Фалуджа на 30 километра североизточно от град Газа са били убити известният палестински учен Суфян Таех и неговото семейство.

Таех е ръководителят на Ислямския университет в Газа и водещ изследовател в областта на физиката и приложната математика, посочва Ройтерс, цитирана от БНР.

В събота армията на Израел обяви, че е поразила над 400 цели в населения с палестинци анклав след възобновяването на бойните действия. Едноседмичното примирие между Израел и "Хамас" приключи в петък сутринта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase