Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Военните действия между Израел и "Хамас" бяха възобновени тази сутрин след едноседмично прекратяване на огъня, предаде Франс прес, като се позова на свои журналисти на място.

Двете страни в конфликта не успяха да договорят поредно удължаване на временното примирие, което изтече в 7 ч. днес (и българско време), предаде БТА.

Рано тази сутрин сирените за въздушна тревога бяха задействани в някои израелски райони близо до границата с Газа, което става за първи път от началото на примирието между Израел и „Хамас“ на 24 ноември.

Израелската армия съобщи, че системата за ПВО "Железен купол" е прехванала една ракета, идваща от палестинския анклав.

Информационната агенция Шехаб, която се смята за близка до "Хамас", написа в "Телеграм", че в северната част на Газа са се чули изстрели и няколко експлозии.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 5 месеца

Убиването на цивилни не е военен успех. Засега Израел губи войната срещу Хамас.

4

Биби смотаняху

преди 5 месеца

Пуцай куме! Таа мачка ни а нашта.!.

3

Пират

преди 5 месеца

До 1: Нещастно човече, тия дето отвличат, отвличат и българи и са терористи и убийци. Затова БГ-паспортът е с най-ниска международна стойност. Ако нещо зависеше от мен, щях да прескоча президент, парламент, външно мин., евро-парламент, евро външен министър и други безполезни институции. Директни преговори с IDF - връщат моряците и имат пълна подкрепа на всяко ниво. Досега моряците да са в БГ при семействата си и да планират подаръците за Коледа. Ако..

fallback