Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израел е готов да поднови сраженията с бойците от палестинската ислямистка групировка "Хамас" в Ивицата Газа "във всеки един момент", заяви говорителят на израелските Сили за отбрана (ЦАХАЛ) Даниел Хагари, цитиран от ДПА.

Oще по темата
"Тази нощ, както и утре, ние сме готови да ударим във всеки един момент", подчерта той.

Хагари изрази въпросната позиция малко преди освобождаването на поредната група израелски заложници, държани от "Хамас".

Вчера следобед палестинската групировка предаде на Червения кръст две израелски жени, а вечерта освободи още шестима заложници. Говорителят на катарското външно министерство  Маджид ал Ансари написа в социалната мрежа "Екс", че към списъка на последната група заложници са добавени и имената на две руски гражданки, освободени в сряда следобед.  

Според съобщения в израелските медии снощи процесът е бил забавен. Предполага се, че една от причините може да се дължи на факта, че заложниците са държани на различни места в Ивицата Газа.

Същевременно представители на "Хамас" заявиха, че Израел отказва да приеме телата на трима заложници, които според групировката са били убити при атака на ЦАХАЛ. Твърди се, че загиналите са майка, 10-месечното ѝ бебе и четиригодишният ѝ син. "Хамас" разпространи и клип с бащата на децата, който също е бил отвлечен. Засега не е ясно кога и при какви обстоятелства е направено видеото, отбелязва ДПА.

Хагари определи кадрите като "психологическа война" и каза, че все още няма потвърждение за смъртта на тримата заложници.
(БТА, Николай Велев)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

до 1

преди 5 месеца

А да поддържаш такава групировка както правят нашите купейки е още по-голяма лудост.

1

Анонимен

преди 5 месеца

Хамас са побъркани. Да отвлечеш жена с малки деца и да ги убиеш си е сериозна лудост.

fallback