Снимка: БГНЕС
fallback

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган определи атаките на Израел срещу Газа като "военно престъпление, престъпление срещу човечеството". Това предаде Анадолската агенция (АА) за БТА.

"Това, което се случва в Газа, е военно престъпление, престъпление срещу човечеството. Тези, които извършват такива престъпления, трябва да бъдат съдени съгласно международното право", каза Ердоган в речта си на срещата на върха на ООН за климата в Дубай.

Израелските атаки, при които бяха убити над 16 000 палестинци, повечето жени и деца, по никакъв начин не могат да бъдат оправдани, каза Ердоган.

"Турция винаги е подкрепяла мира във всички кризи и е работила за справедливи решения", добави той.
По-рано днес, след края на хуманитарната пауза Израел възобнови военните си операции срещу ивицата Газа, прицелвайки се към различни райони в северната, централната и южната част на ивицата, което доведе до десетки смъртни случаи и ранени, отбелязва АА, позовавайки се на официални източници от Газа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 5 месеца

И кой започна войната? Палестинците, подтиквани от шу-н-д-р- ин, си мислеха че всички ще се вдигнат в тяхна подкрепа. но освен писъци - нищо. Сега ще получат добър урок. Освен да бъдат избити до крак какво друго - те искат същото за израел. ще победи този, който избие другите.

23

Емил Стефанов

преди 5 месеца

Ционистките военни престъпления срещу човечеството не се забелязват от така нареченият западен свят ако ще и от Ватикана да ги наблюдаваш.Но руските военни действия срещу нацисткият режим в Украйна се наблюдават под лупа(за разлика от виреещата корупция при даставките на оръжия от стра на nato).

22

аноним

преди 5 месеца

А ти,самият-в коя графа се вписваш????

fallback