Снимка Bulgaria ON AIR
fallback

"Хамас" ще пуснеоще заложници. Израел съобщи, че е получил списък с още имена, които днес ще бъдат освободени от палестинската групировка. От канцеларията на премиера Бенямин Нетаняху казаха, че списъкът се проучва. Това става на втория ден от примирието, което позволи вчера да бъдат освободени 24-има от заложниците на екстремистите.

Сред предадените вчера пленници на "Хамас" бяха израелски жени и деца, както и тайландци, селскостопански работници, сред тях и филипинец. Групата беше изведена от Газа с конвой на Червения кръст и предадена на египетските власти на граничния пункт "Рафах".

Оттам хората бяха прехвърлени в Израел, където са подложени на медицински прегледи, преди да се завърнат при близките си, поазва репортаж на Bulgaria ON AIR.

"В нашия център приехме четири деца, три майки и баба. Те са в добри ръце и за тях се полагат най-добри грижи. Физическото им състояние е добро. И в момента те са под наблюдението на екипи от медици и психолози", сподели директорът на медицинския център "Шнайдер" - д-р Ефрат Брон-Харлев.

Държавата Катар, която посредничи за временното примирие между Израел и "Хамас", уточни, че вчера са били освободени 13 израелци, някои от тях с двойно гражданство, плюс 10 тайландци и един филипинец. Чужденците са били на работа в Южен Израел и са попаднали сред пленниците на "Хамас" при терористичното нападение на групировката на 7 октомври.

В замяна Израел пусна от затвора 39 палестински жени и деца. Освободените бяха посрещнати в Рамала на Западния бряг с фойерверки и празненства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 5 месеца

РЕВОЛЮЦИЯ И ТЕРОРИЗЪМ СА ЕДНО И СЪЩО ! КОИ БЯХА АКТИВНИТЕ БОРЦИ В БЪЛГАРИЯ ? КРАДЦИ НА МАНДРИ И БИВШИ КРИМИНАЛНИ, ОБУЧЕНИ С ПАРИ ОТ МОСКВА ЗА ПОДРИВНА ТЕРОРИСТИЧНА ДЕЙНОСТ ! ЗАТОВА СИНОВЕТЕ И ВНУЦИТЕ ИМ ОКРАДОХА ПАРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ, КРИМИНАЛНИ КАТО БАЩИТЕ И ДЯДОВЦИТЕ СИ ! И ЗАТОВА СА НА СТРАНАТА НА РУСКИТЕ И ПАЛЕСТИНСКИТЕ ТЕРОРИСТИ !

3

Закривай израел!

преди 5 месеца

Вън ционистите!

2

Xa-xa

преди 5 месеца

Израел да пуска всички затворници. После да си ги застреля в ивицата

fallback