Снимка БГНЕС
fallback

Палестински служител, че забавянето на изпълнението на примирието в ивицата Газа между израелските сили и Хамас се дължи на "последния момент", в който се уточнява кои заложници ще бъдат освободени и как, предаде АФП.

Примирието, което се очакваше да влезе в сила на 23 ноември, беше отложено заради "имената на израелските заложници и условията за освобождаването им", каза служителят, който е запознат с преговорния процес, но поиска да остане анонимен.

Oще по темата

Двете страни си размениха списъци на лицата, които трябва да бъдат освободени, добави той. По думите му са били повдигнати и въпроси относно достъпа на Червения кръст до заложниците, преди те да бъдат освободени в Египет, както и дали Червеният кръст ще има достъп до тези, които са останали.

Високопоставен служител на Хамас, с когото АФП се свърза по телефона заяви, че има "пречки, свързани със ситуацията на място", като изрази надежда, че няма да има "грешка, която да окаже отрицателно въздействие върху примирието или да попречи на неговото осъществяване".

Но "посредници се движат между двете страни и атмосферата все още е конструктивна", добави той./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Българин

преди 5 месеца

Израел преди 3 дни предостави списък с имената на осъдени терористи, които ще даде в замяна на невинните си отвлечени цивилни.Хамас пак ги хванаха със смъкнати ***, че не могат да съберат 50 отвлечени бебета, деца и майките им, защото са разпръснати при бандити и рекетьори, на които Хамас обеща по 10 бона и апартамент. Ама туй бе преди Израел заслужено да ги подпука, сега върви ги търси ако са живи.

fallback