Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Членът на Върховния политически съвет на Йемен Мохамед Али ал Хуси разкри кога би било възможно да се говори за отвлечения в неделя в Червено море кораб "Galaxy Leader", похитен от йеменските бунтовници, става ясно от публикация в близката до хусите агенция ЙТА (YPA).

Oще по темата
"Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, лекарства и храна, тогава ще могат да говорят за израелския кораб", заяви Мохамед Али ал Хуси в публикация в своя профил в "Екс".

Той добави: "Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в съответствие с принципа на реципрочност". ЙТА припомня, че в неделя корабът беше пленен и отведен до йеменския бряг.

Междувременно Великобритания осъди незаконното задържане на търговския кораб "Galaxy Leader" от хусите в Червено море и призова за незабавното освобождаване на съда и екипажа му, предаде Ройтерс.

"Обединеното кралство осъжда незаконното завземане на "Galaxy Leader" от хусите в Червено море и призоваваме за незабавно и безусловно освобождаване на кораба и неговия екипаж", заяви говорител на министерството на външните работи, Британската общност и развитието.
(БТА, Пламен Йотински)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

тъпомер

преди 10 месеца

Хути хуси,ай проверети си най накрая кви са.Междувпрочем се наричат бунтовници си някакви спонсорирани от Ирак,а Йемен знае ли че са овлекли кораб,надали Йемен като държава би пиратствала.В неговия профил разкрил,къде прочетохте официално това от Йеменското правителство.

15

ха ха ха

преди 10 месеца

англичаните осъждали, я пак? А жителите на поробените 11 колонии искат окупаторите да напуснат страната им, каква наглост, най големите колонизатори осъждали.

14

Влади

преди 10 месеца

Това си е чисто пиратство. Заради мераците на Иран. Въшливите палестинци са само предтекст.

fallback