Снимка БГНЕС, архив
fallback

Израел в събота удари фабрика за алуминий дълбоко в ливанска територия, съобщиха държавните медии в Ливан, седмица след най-големия удар от началото на граничните сблъсъци миналия месец. „Вражески (израелски) дрон изстреля две ракети по фабрика за алуминий на пътя между Тул и Кфур и я подпали“, каза официалната Национална информационна агенция на Ливан (NNA), без да уточнява дали има жертви.

Но двама ранени цивилни са транспортирани до болница в селото. Фабриката е на около 15 километра (девет мили) от израелската граница.

Бомбардировката във фабриката бе извършена, след като на 11 ноември Израел удари пикап във ферма в района Захрани на ливанското крайбрежие, на около 45 километра от израелската граница, предаде тогава NNA, без да съобщава за жертви. Хизбула в събота заяви, че е свалила израелски дрон Хермес 450 "с помощта на ракета земя-въздух", в допълнение към предприемането на пет други атаки по северната граница на Израел. Докато продължава войната в Газа, "всички сили на съпротивата... ще продължат да оказват натиск върху Израел", каза високопоставеният представител на Хизбула Хашем Сафиедин по време на реч.

На границата между двете страни има ежедневна размяна на огън от 7 октомври, когато безпрецедентните атаки срещу Израел от базираната в Газа палестинска въоръжена групировка Хамас, съюзник на Хизбула, предизвикаха война. Най-малко 90 души са загинали от ливанска страна в трансгранични сблъсъци от миналия месец според данни на АФП, повечето от които бойци на Хизбула, но включително най-малко 10 цивилни. Шестима войници и трима цивилни са загинали от израелска страна, според властите там.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

ДаСкопимСополанПаси

преди 5 месеца

Англо- краварете и Цион твърдо са решили да подпалят Света с "демократичните" си бомби,снаряди и коршуми.

39

за промити черепи !

преди 5 месеца

Докато политическите динозаври не се разпаднат, болшинството от ресурсите, включително човешките, ще бъдат системно унищожавани. НЯМА КРИЗА НА РЕСУРСИ !!! СВЕТОВНАТА КРИЗА Е КРИЗА НА ШАЙКА ПСИХОПАТИ, РАЗПРЪСНАТИ РАВНОМЕРНО ИЗ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, КОИТО ПРОМИВАТ ЧЕРЕПИТЕ НА МИЛИАРДИ ХОРИЦА ОЩЕ ОТ БЕБЕШКАТА ЛЮЛКА, ЗА ДА ГИ ТЪРПЯТ !!! ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА МЕЖДУ НАС И НИ СЕ ЧУДЯТ НА ОВЧЕДУШИЕТО !!! ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ, ЗА ДА СЕ гаврятСвас !!!

38

ИмаТакиваПредатели

преди 5 месеца

ИТНизраждане и БСП, които подкрепят Хамас

fallback