Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Израелската армия даде тази сутрин срок от един час за евакуиране на хората от болница "Аш Шифа" в град Газа, предаде Франс прес, като се позова на свой кореспондент на място.

Израелската военна операция в комплекса на лечебното заведение продължава вече четвърти ден.

Oще по темата
Около 2300 души - пациенти, медицински персонал и разселени хора - се намират в "Аш Шифа" и международното безпокойство за съдбата им се засилва, отбелязва АФП. Израел твърди, че ислямисткото движение "Хамас", което контролира Ивицата Газа, използва най-голямата болница в палестинската територия като военна база.

През последните дни израелската армия обяви, че е намерила близо до "Аш Шифа" телата на две жени, взети за заложнички от "Хамас" при нападението му срещу Израел на 7 октомври, в отговор на което тя започна операция в палестинската територия.

Контролираните от "Хамас" власти в Ивицата Газа междувременно съобщиха за шестима убити при израелски въздушен удар по къща в град Дейр ал Балах, в централната част на палестинската територия, предаде Ройтерс.

По-рано палестинската официална новинарска агенция УАФА предаде за 26 загинали, предимно деца, при израелска бомбардировка в Хан Юнис, южна Газа.

Тези данни не са проверени по независим път.
(БТА, Николай Станоев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

за промити черепи !

преди 5 месеца

Докато политическите динозаври не се разпаднат, болшинството от ресурсите, включително човешките, ще бъдат системно унищожавани. НЯМА КРИЗА НА РЕСУРСИ !!! СВЕТОВНАТА КРИЗА Е КРИЗА НА ШАЙКА ПСИХОПАТИ, РАЗПРЪСНАТИ РАВНОМЕРНО ИЗ ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ, КОИТО ПРОМИВАТ ЧЕРЕПИТЕ НА МИЛИАРДИ ХОРИЦА ОЩЕ ОТ БЕБЕШКАТА ЛЮЛКА, ЗА ДА ГИ ТЪРПЯТ !!! ИЗВЪНЗЕМНИТЕ СА МЕЖДУ НАС И НИ СЕ ЧУДЯТ НА ОВЧЕДУШИЕТО !!! ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ, ЗА ДА СЕ гаврятСвас !!!

25

терористиИДИОТИ

преди 5 месеца

ОТГЛЕДАНИ С МЕЖДУНАРОДНИ ХУМАНИТАРНИ ПОМОЩИ ! ПЛАЩАЙТЕ ДАНЪЦИ И ОТГЛЕЖДАЙТЕ ПСИХОПАТИ !

24

Последния Софиянец

преди 5 месеца

Всички копейколюбци изведнъж станаха арабофили !?! Забравиха Афганистан , забравиха Чечня , просто така им казаха от пасьолството , и те нали са плиткоyMHи .

fallback