Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Върховният комисар на ООН по правата на човека Фолкер Тюрк каза, че болестите и гладът в Газа изглеждат "неизбежни" след седмици на нападения от страна на Израел срещу гъсто населения анклав, предаде Ройтерс.

Oще по темата
"Масовите епидемии от инфекциозни заболявания и гладът изглеждат неизбежни", каза Фолкер Тюрк в Женева след посещението си в Близкия изток.

В същото време Службата на ООН за координация на хуманитарните въпроси заяви, без да цитира източниците си, че последната работеща мелница в Ивицата Газа е била унищожена днес при нападение. "Това беше последната функционираща мелница в Газа и унищожаването ѝ означава, че брашно, произвеждано тук, няма да е достъпно в обозримото бъдеще", съобщи агенцията.

Анклавът е бомбардиран от израелските сили след терористичното нападение срещу Израел, извършено на 7 октомври. Бойците на "Хамас" пък изстреляха хиляди ракети от Газа към израелската територия.
(БТА, Анелия Пенкова)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Българин

преди 5 месеца

Болестите и глада се увеличиха заслужено, след непровокираната зверска атака на Хамас в Израел, клането на над 1000 невинни и отвличането на над 200. Част от залканите ежедневно осигуряваха на стотоци хиляди араби от Газа работа, храна и най-вече медицински услуги на най-висшо ниво в Израел; същите ликуваха и се черпиха с бонбони над труповете на евреите. Хамас се самоубиха с все поддържници. Хак да им е сега

3

Анонимен

преди 5 месеца

Егаси и логиката ,откъде тръгна де отиде .Кво си гонил ти незнам,но аз исках европеиско бъдеще и го получих.А ти с твоята омраза успя успешно да опростачиш и затриеш окончателно родната си кочинка.Виж си културата,виж си институциите ,виж си хората,виж смърта по пътищата виж си сметта по улици ,виж си курветата които произвеждаш,виж наркоманите

2

Диана

преди 5 месеца

Така е...Спасявахме ги евреите за да стигнем до тук...Никой нищо не направи след ВСВ за да ги промени с нещо, създадоха им дори държава и те от дълбока благодарност стигнаха до тук...Нацистите били виновни само, значи...Вижте ги тези днес!..Хората много са си изпатили за да ги подгонят така тези евреи!..Днес забелязвам подобно отношение и към БСП у нас - като ги подгониха хората, седнали нашите да ги защитават - горкичките, а?! Горкички те, ама прогониха народа, не.год.ни.ците..БСП ВЪН!

fallback