Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли призива на френския президент Еманюел Макрон за прекратяване на огъня в ивицата Газа, предаде Франс прес.

В излъчено снощи интервю за Би Би Си Макрон поиска от Израел да спре бомбардира и да убива цивилни в палестинската територия.

"Хамас" носи "отговорността за всяка вреда, нанесена на цивилни", реагира Нетаняху. Той припомни, че палестинското ислямистко движение е започнало войната, убивайки хора в Израел на 7 октомври, и го обвини, че използва цивилни като "жив щит".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

76

Българин

преди 5 месеца

На 6-ти Октомври беше тихо, нямаше израелски огън и имаше преговори за траен мир между Израел и Саудитска Арабия. На 7-ми Хамас зверски клаха хиляди невинни, отвлекоха стотици и от тогава ядат заслужен бой. Който зове за нещо, трябва да започне с "освободете отвлечените незабавно...", ако не - Израел ще го направи - на, над и под земята.

75

Анонимен

преди 5 месеца

Този има мисия-да унищожи Израел, както Зеленски да унищожи Украйна и евреите да се преместят в Европа на опразненото място. Случайни работи няма. Двамата еврея работят в синхрон.

74

Анонимен

преди 5 месеца

Макрон не е случен политик зад него стоят доста големи батки....

fallback