Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

При израелския удар по автомобил в южната част на Ливан са загинали три деца и баба им, съобщиха ливанските власти, а израелската армия заяви, че атака на "Хизбула" от Ливан е загинал израелски гражданин в Северен Израел, предаде Ройтерс.

Подкрепяната от Иран ливанска групировка "Хизбула" заяви, че е отговорила на израелския удар, при който са загинали три момичета на възраст между 10 и 14 години, като е изстреляла залп от ракети "Град" по град Кирят Шмона в Северен Израел.

Това е първият случай, в който "Хизбула" обявява, че е използвала това конкретно оръжие по време на четириседмичните сблъсъци с израелските сили, което подчертава риска от ескалация, отбелязва Ройтерс.

"Хизбула" подчерта в изявление, че никога няма да толерира нападения срещу цивилни граждани и че отговорът ѝ ще бъде "твърд и силен". "Врагът ще плати цената за престъпленията си срещу цивилното население", заяви депутатът от "Хизбула" Хасан Фадлала.

Израелските военни заявиха, че техните войски са нанесли удар по автомобил, "идентифициран като предполагаем транспорт за терористи" в Ливан и добавиха, че проверяват информацията, че вътре е имало цивилни.

Служебният премиер на Ливан Наджиб Микати определи случилото се като "отвратително престъпление". Министърът на външните работи Абдала Бу Хабиб заяви пред Ройтерс, че Ливан ще подаде жалба в ООН във връзка с убийството на цивилни, включително деца, при нападението./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Мони Паси доброволец

преди 6 месеца

Ще дойде ден ционизма ще се заклеймява като фашизма днес .И наз ционистите ще ни пратят в Мадагаскар ,където ни е мястото -Шалом

18

Христиана

преди 6 месеца

Защо приписваш престъпленията на ислямските терористи и на нацистите на Израел, който е жертва на техния терор и геноцид както правят всички безбожни, неправедни анти-семити врагове на Бог е Неговия избран народ защото за същи лъжци, клеветници и убийци като дявола на когото служат! Но да помнят че ще получат и негова заплата - проклятие, осъждение и вечен ад!

17

Анонимен

преди 6 месеца

До Анонимен Ние още ли сме на страната на Израел? ----------- да, само правоверните пyтлeраси са на страната на дивaците от палестина.

fallback