Снимка БГНЕС, архив
fallback

Най-малко 12 командири на палестинската радикална групировка "Хамас" са убити в ивицата Газа след началото на сухопътните операции на израелската армия.

Това съобщи информационният портал Yedioth Ahronoth, позовавайки се на израелския министър на отбраната Йоав Галант, пише БГНЕС.

"След края на тази война в Газа няма да остане заплаха, която да тероризира Израел от южната граница (на ивицата). Ще имаме пълна оперативна свобода на действие извън ивицата", цитира думите му порталът. Галант отново повтори, че израелските военни възнамеряват да елиминират ръководството на "Хамас" заради терористичната атака срещу Израел на 7 октомври. "Ръководството на "Хамас" е отговорно. Ние ще стигнем до (лидера) Яхя Синвар и ще го унищожим. Ако жителите на Газа ни изпреварят, това ще съкрати войната", каза Галант.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

То според евреите

преди 7 месеца

В хамас има май само командири

20

нн

преди 7 месеца

Станалото на 7.10.2023 е въстание на арабите с/у еврейските колонизатори. Същото като нашето Априлско въстание, разгромено с нечовешка жестокост. Израел ще разгроми Хамас, но няма да победи, ивицата газа е арабска, освен ако евреите не извършат геноцид над арабите, има прецедент Сребърница в Югославия.

19

Правда

преди 7 месеца

Слава на Бога за всеки елиминиран Ислямски терорист, а главатарите на терор групи и режими са най- виновни масови убийци и всички членове (дори съучастниците като терористи, протестиращи с фалшива пропаганда и нападащи цивилни)на всяка ислямска терор.групи като ПА:Хамас Джихад ИДИЛ Хизбула и д защото са се посветили/ продали за милиони подкупи на ООН да вършат делата на дявола срещу невинни, като да ограбват, отвличат, изнасилват убиват, изкормват, заколват всички не-мюсулнани.

fallback