Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Продължителни и тежки сражения се водиха тази нощ в Ивицата Газа, като Израел засилва сухопътната си кампания за "елиминиране на "Хамас", съобщиха Израелските сили за отбрана (ЦАХАЛ), цитирани от ДПА.

Oще по темата
Израелски военнослужещи "влязоха в сблъсъци с няколко отряда на терористи в Ивицата Газа", се казва в съобщение на ЦАХАЛ, публикувано в "Телеграм". Военнослужещите бяха подложени на тежък обстрел с противотанкови ракети и импровизирани взривни устройства, се казва още в съобщението. ЦАХАЛ не оповестиха подробности къде са се водили сраженията.  

Снощи израелската армия съобщи, че е приключила с обкръжаването на град Газа, смятан за крепост на палестинската ислямистка групировка "Хамас".

Преди около седмица Израел започна втората фаза от войната му срещу ислямисткото движение, припомня ДПА.

Палестинското министерство на здравеопазването съобщи, че от началото на войната на 7 октомври досега ЦАХАЛ са убили повече от 9000 жители на Газа. Ранените са над 32 000.  

Тази сутрин от палестинския анклав бяха изстреляни ракети в посока Израел след прекъсване от около 12 часа. Сирените за въздушна тревога се задействаха в пограничния град Кисуфим, по-голямата част от чието население е евакуирано. Към момента не се съобщава за пострадали или разрушения.
(БТА, Николай Велев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 6 месеца

Значи в газа няма на практика семейство, което да не отглежда поне един терорист!

57

Анонимен

преди 6 месеца

Изправя се Моше пред ООН и държи дълга реч: още преди 3000 години, когато нашия баща Мойсей водил евреите из обетованата земя, сме спряли да се изкъпем в река Йордан. Дошли палестинците и ни откраднали дрехите. Става ядосан палестинския представител и казва: Ама моля ви се, еврейски лъжи. Ние дори още не сме били там по това време. И Моше казва: ааа, ето точно това става дума :)))

56

Анонимен

преди 6 месеца

Ох .късопаметния. точно преди 3 дни, една от тия твоите 'невинните' жени с, бурки и оръжия едвам я обезвредиха полицаите в Париж. От невинните алахакбарки. И като са толкова невинни, защо не върнат заложниците, в техните домове ги крият собствените им съпрузи и синове терористи.

fallback