Снимка БГНЕС, архив
fallback

Повече от 20 000 ранени все още се намират в ивицата Газа, съобщи организацията "Лекари без граници", цитирана от Франс прес.

"Повече от 20 000 ранени остават в Газа, с ограничен достъп до здравни грижи поради обсадата и постоянните бомбардировки" от страна на израелската армия, заяви хуманитарната организация в съобщение за медиите. Тя добави, че всичките 22-ма нейни чуждестранни служители са успели да напуснат Газа през граничния пункт "Рафах".

"На желаещите да напуснат Газа трябва да бъде позволено да го направят без по-нататъшно забавяне и без да се засяга правото им да се върнат в Газа на по-късна дата", заяви "Лекари без граници", призовавайки за "незабавно прекратяване на огъня".

Според египетски представител 76 ранени палестинци и 335 чужденци и граждани с двойно гражданство са успели да напуснат Газа в вчера по време на първата операция по евакуация от началото на войната между Израел и "Хамас" на 7 октомври./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

Християна

преди 6 месеца

Както религиозния лицемер Каин убил собствения си брат Авел, който бил праведен пред Бог, така и ислямските терористи наследници на Исмаил убиват невинни евреи за да ограбят Божият избран свят народ Израел, но горко на всички антиСемити,които под маска на фалшива идеология като нацисти,комунисти ислямисти вършат делата на дявола като лъжи, клевети, грабежи, убийства на невинни каквито са евреи, не ислямските арабски терористи убийци наричани Палестинци, останали в Газа за ООН милиарди подкупи

27

Истина

преди 6 месеца

Всички новини от ислямски терористични групи диктатори режими медии като Палестински Ирански Сирийски и др. и про-терористи като Русия Турция ООН ислямски антисемити др. свързани с терористи източници са лъжливи, клеветнически и не само изопачават истината и я заменят с нагли лъжи и приписват своите престъпления с клевети на Израел и на протести на терористи и подкупени от тях незаконни окупатори на чужди земи като на Израел САЩ ЕС и др. Дори Палестинска власт е измамен съюз на ислямски араби!

26

Анонимен

преди 6 месеца

Хамас е творение на Моссад

fallback