Снимка БГНЕС, архив

Директорът на така наречената индонезийска болница в Газа заяви днес пред телевизия "Ал Джазира", че най-малко 50 палестинци са били убити, 150 - ранени при израелски въздушни удари срещу бежанския лагер "Джабалия", предаде Ройтерс.

От болницата казаха, че в нея са били докарани голям брой тежко ранени при израелските бомбардировки хора и на медиците се наложило да извършват операции направо в коридора, тъй като хирургически зали били пълни, пише БТА.

"В момента в индонезийската болница има около 250 пациенти, каза един от хирурзите. Тъй като се намира близо до фронтовата линия в северната част на Газа, болницата е приела много от хората, които са пострадали при израелското настъпление", добави той.

Междувременно говорителят на палестинското министерство на здравеопазването Ашраф Ал Кудра заяви пред телевизия "Ал Хадат", че броят на загиналите в лагера "Джабалия" е надхвърлил 100 души и продължава да расте.

"Броят на жертвите може да достигне няколкостотин, тъй като Джабалия е най-гъсто населеният район в палестинския анклав", посочи той. "Говорим за ново клане, извършено от окупационните сили", добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase