Снимка: БГНЕС
fallback

"Снаха ми и внучетата са били в сграда, която е била бомбардирана, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им", това разказа д-р Инширах Алшарафи, чиито близки се опитват да напуснат Газа.

 Българското посолство в Кайро също се е намесило и се опитва да намери начин да ги евакуира.

"Сто пъти звънях на снаха ми, не успях да се чуя с нея днес. Вчера за последно говорихме. За щастие синът ми ѝ се обади. Тя каза, че цялата нощ бомбардират близо до нея и децата. Всички страдат. От взривената сграда, те са били на 100-200 метра. Снаха ми и внучетата са били в сградата, където е била експлозията, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им. Общо в зданието са били 70 души. Сред тях и децата на брат ми. Той и един от синовете ми са били отвън. Продължават да вадят трупове", разказа тя в предаването "На фокус" по Нова тв.

По думите ѝ при разговор със снаха си тя е чула как се бомбардира на метри от нея.

"Започна да крещи и връзката пропадна. Уплаших се дали са живи. Няма бомбоубежище, където да се скрият. Синът ми вдигна кръвно, пие хапчета и плаче. Там няма вода, малкият не може да диша. Сега снаха ми и внучетата ми са се скрили в сграда, близо до границата с Египет", сподели д-р Алшарафи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

82

Българин

преди 6 месеца

Достатъчно е да се изгледа интервюто, за да се разбере достоверността на арабката. Крокодилски сълзи и арабо-ислямистка пропаганда. Ай сектир. Не чух да осъди Хамас, които започнаха клането, изнасилванията и гаврите с телата на цивилни израелци. Не чух да цитира същите Хамас, че не са за мирна Палестина в съседство с Израел, а че са за пълно унищожение на Израел и всички евреи - мъже, жени, деца и старци. Точно както направиха на 7/10, когато тя злорадо потрива ръце и раздава сладкиши на ул. Цар

81

до евреин

преди 6 месеца

Какво са виновни обикновенните палестинци за действията на Хамас за да се избиват палестински деца?С кое действие сте по различни от Хамас?Защо разрушавате християнски храмове?Дали след всичко това няма да отприщите сериозни конфликти с мюсюлмани и в Европа?Вече има индикации с отбелязване на еврейски домове в Германия.

80

Йо

преди 6 месеца

Гледах кадри от музикалния фестивал в Израел, малко преди да ги убият тези - млади, красиви и щастливи хора танцуват и се радват на живота. Вашите кафяви, грозни и озлобени чаршафи ги убиха! Без предупреждение!

fallback