Снимка: БГНЕС

"Снаха ми и внучетата са били в сграда, която е била бомбардирана, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им", това разказа д-р Инширах Алшарафи, чиито близки се опитват да напуснат Газа.

 Българското посолство в Кайро също се е намесило и се опитва да намери начин да ги евакуира.

"Сто пъти звънях на снаха ми, не успях да се чуя с нея днес. Вчера за последно говорихме. За щастие синът ми ѝ се обади. Тя каза, че цялата нощ бомбардират близо до нея и децата. Всички страдат. От взривената сграда, те са били на 100-200 метра. Снаха ми и внучетата са били в сградата, където е била експлозията, загинали са 40 души. Всички са мои роднини - майка ми, племенниците и семействата им. Общо в зданието са били 70 души. Сред тях и децата на брат ми. Той и един от синовете ми са били отвън. Продължават да вадят трупове", разказа тя в предаването "На фокус" по Нова тв.

По думите ѝ при разговор със снаха си тя е чула как се бомбардира на метри от нея.

"Започна да крещи и връзката пропадна. Уплаших се дали са живи. Няма бомбоубежище, където да се скрият. Синът ми вдигна кръвно, пие хапчета и плаче. Там няма вода, малкият не може да диша. Сега снаха ми и внучетата ми са се скрили в сграда, близо до границата с Египет", сподели д-р Алшарафи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase