Снимка: БГНЕС
fallback

Британският премиер Риши Сунак обеща на израелския си колега Бенямин Нетаняху, че Великобритания ще бъде до Израел в "най-мрачния му час", предаде Ройтерс.

Сунак приветства допускането на хуманитарна помощ в Ивицата Газа и отбеляза, че Израел прави всичко по силите си да ограничи жертвите сред цивилното население.

Oще по темата
"Знам, че взимате всички предпазни мерки, за да не навредите на мирните граждани, в пълен контраст с терористите от "Хамас", които се стремят да поставят цивилните в опасност", заяви той пред Нетаняху в Йерусалим.

"Приветствам решението, което взехте вчера, да гарантирате отварянето на коридори към Газа, за да може да влезе там хуманитарната помощ... Горд съм да стоя тук редом с вас, в най-мрачния час на Израел, като ваш приятел. Ние ще бъдем до вас в знак на солидарност. Ние ще бъдем с вашия народ и искаме да победите", допълни Сунак.

На свой ред израелският министър-председател заяви, че шокиращото нападение на "Хамас" срещу Израел на 7 октомври е целяло да предотврати разширяването на израелските мирни отношения с Близкия изток. Нетаняху призова Великобритания да продължи да подкрепя израелското контранастъпление.

"Бяхме на ръба да разширим мирния процес и една от причините за атаката срещу нас беше да се пресече този процес", бяха думите, с които Нетаняху се обърна към Сунак. "Това е нашият най-мрачен час. Това означава дълга война и ние ще се нуждаем от непрестанна подкрепа", заяви премиерът на Израел.

След края на срещата Сунак подчерта, че е важно конфликтът между Израел и "Хамас" да не ескалира в по-голяма война в Близкия изток.

"Важно е конфликтът да не ескалира в региона. Ето защо говоря с колкото мога повече хора в целия регион", каза британският премиер пред репортери.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

иииииииииииииии

преди 6 месеца

А кой ще бъде до палестинците в най - мрачния им час.

13

Риши Сунак

преди 6 месеца

Намъстееее, сокерез, и аз кат вас следвам волята на големия презокеански брат, вие си имате посолство а аз си имам директна връзка с големия памперс. Не ми пука кой терорист ще подкрепя индийското, пардон - британското правителство, важното е да не ми изстине стола.

12

Христо Христов

преди 6 месеца

Индийският президент (или премиер) лично и официално направи изавление, че мюсюлманите са по-долно качество хора. Факт.

fallback