Снимка: Telegram
fallback

По време на въздушните нападения на израелските сили е бомбардирана гръцката православна църква "Свети Порфирий" в Газа.

Според различни канали в Телеграм тя е почти напълно разрушена, като има опасения, че под развалините й са десетки вярващи православни християни и палестински цивилни, потърсили подслон там.

"Свети Порфирий" е най-голямата църква в Газа и третият най-стар християнски храм в света. Тя е построена през 425 г. и след това осветена от католическите кръстоносци през 1150 г.

Преди дни отново имаше информация, че върху храма е паднала ракета, но тогава информацията беше опровергана.

От Министерството на вътрешните работи в Газа са категорични, че сградата, принадлежаща на Гръцката православна църква, е жертва на нападение от Израел, пишат от Dir.bg.

"Израел има за цел да бомбардира църковни институции, които предоставят хуманитарни услуги в Газа", се казва в изявлението. Цитирана е и Патриаршията на Йерусалим, според която "нападението срещу църкви и техните институции, както и убежищата, които те предоставят, за да защитят невинни граждани, особено деца и жени, които са загубили домовете си в резултат на израелския обстрел на жилищни райони през последните тринадесет дни, представлява военно престъпление, което не може да бъде пренебрегнато".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

279

Даката

преди 3 месеца

Антихриста идва!

278

Българин

преди 6 месеца

Да не стане като с болницата - не 800 убити, а 80 ранени; не израелски бомби, а арабски кьорфишеци.

277

Анонимен

преди 6 месеца

Няма страшно, "Демокрацията" наложена с американски бомби е добро нещо.

fallback