Снимка: БГНЕС
fallback

Израел, с посредничеството на Египет и САЩ, се съгласили за временно прекратяване на огъня в южната част на Газа от 9.00 ч. тази сутрин, съобщи "Гардиън".

Целта е ГКПП Рафа да бъде отворен до 17:00 българско време днес, с цел хуманитарната помощ от египетската страна на границата да стигне до Газа.

Потърсени за потвърждение, израелската армия и посолството на САЩ в Израел не коментираха примирието.

Стотици метрични тонове помощи от няколко държави са задържани на Синайския полуостров в Египет в продължение на дни в очакване на споразумение за безопасното им доставяне в Газа и евакуацията на някои притежатели на чуждестранни паспорти през пропускателния пункт Рафах.

"Рафах ще бъде отворен отново. Заедно с ООН, с Египет, с Израел и с други страни въвеждаме механизъм, чрез който помощта да бъде доставена и да стигне до хората, които се нуждаят от нея", заяви по-рано тази сутрин държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен след среща с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 6 месеца

11: Никой никого не е гонил - евреите сами са си отишли. Ей ги нашите - спасяваме ги и после те се изселват масово, да не сме ги били по канчетата да ходят. Една баба беше казала по телевизията, че са били супер развълнувани от идеята да имат собствена държава и затова юруш.

12

Аноним

преди 6 месеца

Защо Хамас се крият зад населението Излизате и се биете Хамас

11

Анонимен

преди 6 месеца

Da jive izraiel

fallback