Снимка: БГНЕС
fallback

Израелската армия днес даде нов срок на цивилните палестинци в северната част на Газа да се евакуират на юг, предаде Ройтерс.

Цивилните могат да напуснат района между 10 ч. сутринта (07:00 ч. по Гринуич) и 13 ч. следобед по определен маршрут, се посочва в изявление на израелската армия, разпространено на арабски език в социалната мрежа "Екс“.

Израелските сили за отбрана уверяват палестинците, че в този времеви период няма да атакуват въпросния маршрут.по определен маршрут, се посочва в изявление на израелската армия, разпространено на арабски език в социалната мрежа "Екс“.

Израелските сили за отбрана уверяват палестинците, че в този времеви период няма

През последните дни се появиха съобщения, че палестинската ислямистка групировка "Хамас“ възпрепятства евакуацията на цивилни от северната част на Газа. Израел многократно е обвинявал "Хамас“, че злоупотребява палестинското население, използвайки го като жив щит, отбелязва Ройтерс.

Според израелската армия стотици хиляди палестинци вече са се преместили в южната част анклава.

ООН разкритикува тези разпореждането на Израел за евакуация от района, в който живеят около 1 100 000 души и предупреди, че това ще доведе до хуманитарна катастрофа. /БТА, Николай Велев/


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

Анонимен

преди 7 месеца

До 42. И в Библията става ли въпрос за араби , ливанци ,палестинци. Има римляни и еврей

38

Анонимен

преди 7 месеца

ДО Румен. То в библията също пише, че евреите първоначално са тръгнали от Египет (Изходът). Т. е. сега могат да окупират и Египет, така ли?

37

А, бре Румене

преди 7 месеца

Пилат е бил управител на Римската провинция Понтия, която се е простирала върху земите на юдей и араби. Оттам и българската версия Пилат Понтийски.Израилтяните са били по тези земи, както и арабите, но нито първите имат нещо общо със сегашната така наречена Държава, нито вторите са праотци на ливанците и палестинците.Да се твърди, че Държавата и израилтяните са едно и също е като да твърдиш, че Пилат е роден в Пунта Кана, само защото го пишеш Пилат Понтийски!

fallback