Снимка: архив, БГНЕС
fallback

Самолет с медикаменти от Световната здравна организация (СЗО) за жителите на Ивицата Газа кацна на летището на египетския град Ел Ариш, разположен в Северен Синай, близо до границата с палестинския анклав, съобщи генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

"Самолет, превозващ медицински консумативи от СЗО за посрещане на спешните нужди в Ивицата Газа, кацна в Ел Ариш", написа той в социалната мрежа "Екс". Гебрейесус добави, че СЗО е готова да "организира (допълнителни) доставки, веднага щом бъде осигурен хуманитарен достъп през граничния пункт Рафах".

Генералният директор на СЗО призова Израел да преразгледа решението си за евакуация на 1,1 млн. души от северната част на Газа, тъй като според него "това би било човешка трагедия".

Няколко самолета, превозващи общо 80 тона хуманитарна помощ за жителите на Газа, вече пристигнаха на летище Ел Ариш. Както посочва Халед Заид Заид, представител на египетското дружество на Червения полумесец в провинция Северен Синай, помощта, идваща от различни държави за жителите на Газа, се планира да бъде съхранявана на стадиона в Ел-Ариш, "докато бъде договорено пристигането ѝ в палестинския анклав", предаде ТАСС.
(БТА, Пламен Йотински)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 6 месеца

За Зеленски няма ли?

16

ЕГИПТЯНИТЕ НЕ СА ..

преди 6 месеца

...БАЛАМИ----И ТЕ НЕМА ДА ПУСНАТ ТЕРОРИСТИ В.ДЪ РЖАВАТА СИ,ЗА ДА НЕ ИМ ЗПАЛЯТ ЧЕРГАТА И НА ТЕХ..ХАХАХА

15

СМЕХ....

преди 6 месеца

Е, ЗАЩО НОСЯТ МЕДИКАМЕНТИТЕ В ЕГИПЕТ...ХАХАХААА....А НЕ НА ПАЛЕСТИНЦИТЕ!!!!????ШУБЕТО ЛИ ГИ, ГОНИ....ХАХА

fallback