Снимка: БГНЕС
fallback

Северна Корея отрече нейни оръжия да са били използвани от палестинската групировка "Хамас" при нападението срещу Израел, като заяви, че появилите се в някои медии съобщения по този повод са опит на Вашингтон да отклони вината за конфликта от себе си към трета страна, предаде Ройтерс.

Oще по темата
Тази седмица "Радио Свободна Азия" предаде, позовавайки се на военни експерти, че бойците на "Хамас" може да използват севернокорейски оръжия и съобщи, че кадри на палестински бойци показват нещо, изглеждащо като ракетна установка, за която се предполага, че е севернокорейска.

"Гласът на Америка" също цитира думите на експерт от разузнаването, който заяви, че някои от оръжията, използвани от "Хамас", вероятно произхождат от Северна Корея.

Севернокорейската агенция КЦТА нарече "безпочвени и лъжливи слухове" съобщенията, че "севернокорейски оръжия" изглежда са били използвани за нападението срещу Израел".

"Това не е нищо друго освен опит да се прехвърли вината за кризата в Близкия изток, причинена от тяхната погрешна хегемонистична политика, върху трета страна и по този начин да се избегнат международните критики, насочени към империята на злото", допълва КЦТА.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби заяви вчера, че не може да потвърди съобщенията за произхода на ракетите, използвани от "Хамас", отбелязва Ройтерс.
(БТА, Светослав Танчев)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 6 месеца

КНДР не е давала оръжия на "Хамас", но може да нанесе удар по пиндостанския авионосец Ronald Reagan в Южна Корея.

6

Анонимен

преди 6 месеца

Даже Севернокорейците гледат да се дистанцират от Хамас. Само Иран и Путин нямат граници май. Не разбирам руснаците какво общото намират с държава като Иран, където да те убият на улицата е законно.

5

678

преди 6 месеца

Вероятно от тук от там.Но не е сигурно .

fallback