Снимка: БГНЕС
fallback

Италианският външен министър Антонио Чиани сравни Хамас с групировката "Ислямска държава" и нацистине от СС по време на посещение Израел днес, предаде АФП.

„Хамас е като ИДИЛ, като като, като Гестапо, те правят едни и същи неща, те са терористи, убийци и използват палестинския народ като щит, което не е правилно“, каза той.

„Трябва да избегнем нови невинни смъртни случаи", подчерта Чиани.

Италианският външен министър отбеляза, че посещението му в израелския град Нетивот близо до границата с Газа има за цел да покаже солидарността на Италия с Израел.

Той добави, че се надява, "че мирът може да бъде постигнат и че реакцията на Израел няма да причини твърде много трагедии сред цивилното население".

„Но Израел има право да се защитава и аз съм убеден, че ще има пропорционална реакция и ще направи всичко, за да удари само Хамас“, заяви Чиани.

Хиляди хора - израелци, палестинци и чужденци - бяха убити след атаката на Хамас преди шест дни.

Повечето бяха цивилни, като изплуваха ужасяващи истории за яростта на бунтовниците и унищожителното военно отмъщение, което Израел готви.

Израел се зарече да смаже Хамас и изглежда скоро ще изпрати сухопътни войски в гъсто населения обсаден анклав Газа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 6 месеца

Не е много в час този...

25

Анонимен

преди 6 месеца

Италианският външен министър се казва Антонио Таяни. Та-я-ни. Чиани е името на лидера на хунтата в Нигер. Пълна каша в тоя сайт и в нечии глави.

24

Щерю

преди 6 месеца

Всъщност, Израел успешно планира и изигра ролята на жертвата и сега може да прекрачи всички етични граници на човещината - за да си постигне целите. На такова лукавство, като юдейското и дяволът би завидял...

fallback