Снимка: БГНЕС/ЕРА
fallback

Високопоставен член на Хамас съобщи, че палестинското движение държи в плен над 100 души след безпрецедентното си нападение срещу Израел, предаде Асошиейтед прес.

Муса Абу Марзук каза това пред арабскоезичната медия "Ал Гад". Освен тях се твърди, че и радикалната палестинска групировка "Ислямски джихад" държи над 30 души.

При атаката си срещу Южен Израел въоръжени бойци отведоха в Газа десетки пленници, включително жени, деца и възрастни. Точният им брой не беше ясен, докато двете групировки не направиха съобщенията си.

Израелската армия заяви само, че има "значителен" брой отвлечени, но не даде повече подробности.

На израелска територия все още има палестински нападатели, които продължават да действат след предприетите от ислямисктата групировка Хамас мащабни атаки в Израел, съобщи говорител на израелската армия, цитиран от ДПА.

"На територията на Израел все още има вражески сили", каза той снощи, около 36 часа след началото на атаката, която започна от ивицата Газа. Част от проникналите на израелска територия бойци са убити, но някои все още са на терен, добави говорителят.

Oще по темата

В последните часове продължават боевете в района на границата. В няколко града хората отново трябваше да се скрият заради ракетни нападения от Газа.

Снощи армията даде указания на жителите на две населени места в пограничния район да не напускат домовете си "заради ситуацията със сигурността".

"Намираме се в разгара на война", каза говорителят. Израелските военновъздушни цели са в пълна готовност да атакуват цели в ивицата Газа, добави той.

За последните няколко часа над 50 изтребителя са унищожили около 120 цели на движението Хамас, което е обявено за терористична организация от ЕС, САЩ и Израел, според изявлението.

"Хамас докара голямо бедствие на ивицата Газа", заяви говорителят и добави, че групировката е отговорна за стотици жертви. "Десетки" вражески бойци са заловени, посочи той.

Най-малко 700 души в Израел са загинали по време на широкомащабните нападения на палестинската групировка "Хамас", предаде БТА.

Агенцията отбелязва, че това са най-новите данни, съобщени от израелски медии, които се позовават на събрана от източници в болниците информация.

Според последните данни на израелското министерство на здравеопазването 2243 души са ранени при изненадващите атаки, предприети от ивицата Газа.

Междувременно палестинските здравни власти съобщиха, че най-малко 413 палестинци са били убити, а 2300 са ранени при израелските удари по ивицата Газа в отговор на мащабните нападения на "Хамас" срещу Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

88

я се вижте

преди 8 месеца

Какви закани, заплахи-да се изпепелят арабите, да се избият най-кърваво. Руснаците да бъдат избити по най-извратен начин до крак.....едни призиви "миролюбиви". Че то на вас форумни , пмишки *** ако ви се удаде възможност, ще бъдете бетер ХАмаз. Като Путин не можете да бъдете-нямате толкова ум. Добре че на такива олита като вас им е дадена власт само над клавиатурата.

87

Анонимен

преди 8 месеца

затова ли Украйна иска да купи реакторите ни от Белене,да ги продаде на терористи за атомна бомба,от къде имат ракети да стрелят срещу Израел.

86

Анонимен

преди 8 месеца

изпепеляване на всеки палестинец в Израел

fallback