Снимка: БГНЕС
fallback

Иранският президент Ебрахим Раиси предупреди в кулоарите на годишната сесия на Общото събрание в Ню Йорк, че всяко нормализиране на отношенията между Израел и Саудитска Арабия ще бъде предателство към палестинската кауза, предаде Франс прес.

"Смятаме, че отношенията между страните от региона и ционисткия режим биха били удар с нож в гърба на палестинския народ и палестинската съпротива", заяви Раиси.

Запитан за сближаването между Израел и Саудитска Арабия, иранският президент първоначално похвали задълбочаващите се отношения на Иран със Саудитска Арабия. Двата исторически противника и съперника в Персийския залив - сунитската саудитска монархия и шиитската иранска Ислямска република - започнаха изненадващо нормализиране на отношенията си миналата пролет под егидата на Китай.

В същото време Саудитска Арабия и Израел са все "по-близо с всеки изминал ден" до нормализиране на отношенията си, което би било историческо, заяви в сряда по телевизия "Фонкс нюз" саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман.

А вчера президентът на САЩ Джо Байдън се срещна с израелския министър-председател Бенямин Нетаняху в Ню Йорк, за да говори за сближаването между Израел и Саудитска Арабия.

"Инициирането на отношения между ционисткия режим и който и да е друг режим в региона с цел да се гарантира сигурност на ционисткия режим очевидно няма да доведе до постигането на тази цел", предупреди президентът на Иран. (Г. Големанска, БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

до 13

преди 8 месеца

Пак си гледал Картун Нетуърк

16

Анонимен

преди 8 месеца

най-ироничното е, че арабите наричат периода, в който са имали култура, търгували са с индия, близкия изток и византия - тъмните години, а след появата на мохамед и когато са плъзнали навсякъде да унищожават, колят и избиват меснтите цивилизации - това са светлите години. какво повече може да се добави? а т.нар. златен век на исляма е точно столетието, в което завладяват древна персия и виждат постиженията на иранците зороастрийци в медицина, математика, поезия. и после унищожават и това.

15

Анонимен

преди 8 месеца

не са само евреите, всички им пречат. зашо ислямска държава в ирак и сирия избиваха всичко живо, което не е от тях? язиди, кюрди, туркмени, друзе, маронити, християни, алевити? в нигерия няма кьорав евреин, да са спрели да бомбят, да отвличат и да колят? колко пъти се чули египетски християнин да влезе в джамия и да се самоубие? а обратното е ежедневие. в швеция и дания, които никога не са нападали ориента, не са имали колонии - защо и там мюслитата правят атентати?

fallback